Creactiv - Authentieke marketing & communicatie
E-commerce

EAN codes aanvragen

Wanneer je je producten wil aanbieden op een verkoopsplatform zoals bijvoorbeeld bol.com heb je een EAN code nodig voor je producten. Zonder deze code kan je je producten niet online plaatsen.

EAN staat voor European Article Number. Het is een barcode met een uniek identificatienummer. Elke code wordt maar één keer uitgebracht om zo een product te identificeren. Voor elk product is er een unieke EAN code nodig.

Dankzij deze codes kan je geïmporteerde goederen of zelfgemaakte goederen online aanbieden. Met een EAN code kan je je producten dus zowel online als in de winkel, nationaal en internationaal verkopen.

Een EAN code kan je voor al je producten aanvragen, behalve voor boeken, tijdschriften en farmaceutische producten. Deze producten gebruiken andere codes.

Hebben je producten geen EAN code?

Je kan makkelijk zelf online EAN codes aanvragen. Hiervoor zijn er verschillende websites. Je kan kiezen tussen verschillende pakketten. Dit is onder andere afhankelijk van de grootte van je assortiment.

Websites waar je een code kan aanvragen:

Het verschil tussen deze 2 websites is dat je op de website van GS1 ook EAN codes kan aanvragen voor een fysieke winkel. Wanneer je door middel van deze codes je voorraad wil beheren moet je je codes aanvragen op deze website. Om enkel online te kopen is dit niet nodig en kan je de codes ook kopen op ean-barcode.nl. Op deze website zijn de codes goedkoper en moeten er geen startkosten en abonnementskosten betaald worden. Afhankelijk van wat jij met je EAN code wil doen kan je kiezen tussen deze 2 websites.


Heb je nog vragen over dit onderwerp? Contacteer ons vrijblijvend!


Deel dit artikel:
  • Dienstverlener voor de KMO-portefuille
  • Google partner
  • Leadinfo partner
  • Member of feweb
  • Wij zijn erkend dienstverlener door de Vlaamse Overheid in het kader van de KMO-portefeuille met erkenningsnummer DV.A222536 voor Advies en DV.O222535 voor Opleiding.