Creactiv - Authentieke marketing & communicatie
Social media strategie

Hoe werkt Instagram Shopping?

Dat de populariteit van Instagram stijgt, is niets nieuw. De functie ‘Instagram Shopping’ is dan ook een ideale toevoeging aan dit wereldbekende platform. Je kan de winkeloptie toevoegen aan foto’s en in stories, als soort van koop knop. Zo kunnen gebruikers kleding, juwelen en cosmetica makkelijk online kopen.

Bedrijven kunnen foto’s plaatsen op instagram met een ‘tap to view-knop’ in de linkerbenedenhoek van de foto. Volgers en geïnteresseerden kunnen door op de knop te klikken, ontdekken wat de prijs van het product is en hoe ze het kunnen bestellen. Als ze klikken op ‘shop now’, dan worden ze meteen doorgeleid naar de detailpagina van het product op de website van de aanbieder. Daar kunnen ze het product onmiddellijk bestellen.

Hoe ga je te werk?

Is mijn profiel hiervoor aangepast?

Niet alle bedrijven komen in aanmerking voor ‘Instagram Shopping’. Ontdek hier of jouw instagram profiel dienst kan doen voor de koop knop. Is jouw profiel in orde? Dan kan je naar de volgende stap.

Catalogus toevoegen

Daarna kan je beginnen met het toevoegen van catalogussen. Dit doe je op je Facebook bedrijfspagina. Onder de verschillende catalogussen kan je alle producten onderverdelen. Zodra de producten op Facebook staan kan je deze op Instagram terugvinden.

Maak een Instagram bericht met de koop knop

Maak een bericht door een foto te selecteren, een (eventuele) filter toe te voegen en een tekstje in te voegen. Kies daarna voor de functie ‘producten taggen’ en typ de naam in de zoekbalk. Het product is nu getagd. 

Heb je graag meer informatie over dit onderwerp? Contacteer ons voor meer informatie.


Deel dit artikel:
  • Dienstverlener voor de KMO-portefuille
  • Google partner
  • Leadinfo Gold Partner
  • Member of feweb
  • Wij zijn erkend dienstverlener door de Vlaamse Overheid in het kader van de KMO-portefeuille met erkenningsnummer DV.A222536 voor Advies en DV.O222535 voor Opleiding.