Creactiv - Authentieke marketing & communicatie
E-commerce

Voordelen mobile commerce

Dat mobiel shoppen steeds populairder wordt, hoeven we u niet te vertellen. Jaar na jaar groeit de markt aan een enorm tempo. 

Alles even op een rijtje...

En geef toe, de voordelen van mobiel winkelen zijn groot. Geen zoektocht naar een parkeerplaats, geen vervelende andere shoppers en geen lange wachttijden aan de kassa. Toch is er een trend opgedoken dat het mobiel winkelen koppelt aan het real-life winkelbezoek. Het fenomeen showrooming (kleding passen in de winkel maar later online thuis bestellen) is de laatste jaren aan een sterke opmars bezig. Tegenwoordig zien we vaker dat de smartphone een grotere rol gaat spelen in het pashokje. Tijdens het shoppen worden de kleren of accessoires gepast en meteen via de smartphone online besteld, dikwijls aan een betere prijs dan in de winkel.

Door deze nieuwe ontwikkeling verschijnen er natuurlijk ook applicaties die hierbij van pas komen. Hier enkele apps die uw winkelervaring voorgoed zullen veranderen.

Barcode

Je bent in een winkel en hebt eindelijk de trui gevonden die je al heel de winter zoekt. Maar hij kost wel meer dan je dacht. Geen probleem, open de Barcode-app (Android of IOS) op je smartphone en scannen maar. Wat volgt is een overzicht van online aanbiedingen van het product. De prijs wordt ook vergeleken met andere echte winkels. Deze app tilt het niveau van showrooming naar een heel ander niveau.

Groupon

Via deze populaire app worden zogenaamde deals in de kijker gezet. Dagelijks verschijnen er op Groupon allerhande aanbiedingen aan sterk verminderde prijs. Je ontvangt deals van bij jouw in de buurt die enkele dagen geldig zijn. Zowel kleding, restaurantbezoeken, reizen als keukenapparatuur kunnen via Groupon gekocht worden.

Paypal

Paypal is een mobiel betalingsysteem waarvan de app zeker van pas komt bij online shoppen. Het principe is eenvoudig. Je schrijft een bedrag over van je rekening naar je paypall-account, hiermee kan je nu online betalingen afhandelen. Het is bovendien mogelijk om je creditcard te koppelen aan het paypal systeem.

Amazon

Afsluiten doen we met de grootste webwinkel ter wereld. Met een totale omzet van 280 miljard dollar in 2019 is deze online speler uitgegroeid tot een reus.  Via de app kan zowat alles besteld worden bij ’s werelds populairste online retailer. Amazon kwam enkele jaren geleden ook met een alternatieve android-appstore op de markt.

 

Nog vragen over dit onderwerp? Aarzel dan niet om ons te contacteren


Deel dit artikel:
  • Dienstverlener voor de KMO-portefuille
  • Google partner
  • Leadinfo Gold Partner
  • Member of feweb
  • Wij zijn erkend dienstverlener door de Vlaamse Overheid in het kader van de KMO-portefeuille met erkenningsnummer DV.A222536 voor Advies en DV.O222535 voor Opleiding.