De kmo-portefeuille voor jouw project in 5 simpele stappen

STAP 1: Registreer je onderneming

Maakte je ooit al gebruik van de kmo-portefeuille of andere online diensten van de Vlaamse overheid? Goed nieuws: je mag meteen naar stap 2! Is dit allemaal nieuw voor jou? Dan moet je je onderneming eerst registreren (ook goed nieuws: als je dit stappenplan volgt, is de klus zo geklaard).

STAP 2: Vraag de subsidie aan op basis van je factuur

Onderteken de offerte waarop je je akkoord gaf, en bezorg ze aan ons. Dit vormt het échte startschot: op basis van onze offerte maken we een factuur op, zodat je meteen alles in handen hebt om je subsidie aan te vragen (via www.kmo-portefeuille.be).
Download de handleiding om de aanvraag voor je opleiding of advies zonder zorgen in orde te brengen. 

Timing: 

Vraag de subsidie ten laatste veertien dagen na de activiteit aan. Gaat jouw opleiding bijvoorbeeld door op een woensdagnamiddag, dan heb je na die namiddag nog twee weken de tijd om je aanvraag te regelen. Om zeker niet voor onaangename verrassing te komen staan, raden wij je aan om de aanvraag in orde te brengen vóór de opleiding van start gaat.

STAP 3: Betaal je eigen bijdrage aan Sodexo

Zodra jouw aanvraag is goedgekeurd, krijg je alle informatie om je eigen bijdrage naar Sodexo te kunnen storten. Betaal jouw deel aan Sodexo.

Timing:

Sodexo moet jouw betaling binnen de dertig kalenderdagen na je aanvraag ontvangen hebben.

STAP 4: Volg de opleiding of krijg het advies

Je volgt de opleiding bij ons of je krijgt van ons het adviesrapport. Je ontvangt de nodige administratieve documenten. Bij een opleiding zijn dat bijvoorbeeld de aanwezigheidslijst, een evaluatieformulier en een vormingsattest.  

STAP 5: Zorg voor de betaling

  • Ten laatste 30 dagen na aanvraag KMOP moet je deel van de betaling overgemaakt zijn aan KMOP. 
  • Je betaalt het btw-bedrag en de eventuele kilometervergoeding rechtstreeks aan Creactiv. Daarvoor krijg je namelijk geen subsidie. De gewone betalingstermijn is hier van toepassing. We vragen je met andere woorden om de btw te betalen binnen de 14 dagen nadat de factuur werd verstuurd.
  • Je logt in op www.kmo-portefeuille.be en klikt op de betaalknop van het project. Hierna maakt de Vlaamse overheid het projectbedrag aan ons over. Je kan ons ook meteen beoordelen, want de kmo-portefeuille waakt streng over de kwaliteit van al haar dienstverleners. 

HULP NODIG?

Zie je door de kmo-bomen het bos niet meer? Laat het ons weten! We helpen je graag om je aanvraag tot een goed einde te brengen.
Daarnaast kan je voor meer informatie terecht op 1700, het algemeen nummer van de kmo-portefeuille.