Berichten

Het belang van een gebruiksvriendelijke website

,
Als je een eigen bedrijf hebt, dan is een website van groot belang. Tegenwoordig gebeurt immers alles over het internet en kun je al gauw niet meer zonder website. Net als een eigen winkel, kan een website ook beschouwd worden als een stukje vastgoed, dat met de tijd groeit in waarde. Maar niet alle websites zijn hetzelfde en er zijn veel factoren die een rol spelen bij de gebruiksvriendelijkheid van een website. Het uiteindelijke doel van je website is natuurlijk om bezoekers te trekken en om te toveren in klanten. Gebruiksvriendelijkheid speelt hierbij en grote rol.

Toptaken van je website

Websites staan vaak vol met zaken die de gemiddelde bezoeker helemaal niet belangrijk of interessant vindt. Het resultaat? De bezoeker vertrekt. Bezoekers willen snel en makkelijk kunnen vinden wat ze zoeken, anders klikken ze door naar de volgende website. Het is daarom belangrijk om te onderzoeken waarom bezoekers naar jouw website komen. De belangrijkste redenen, de zogeheten toptaken, plaats je vervolgens prominent in je websitenavigatie en op jouw homepagina.

Een goede website zorgt voor meer omzet

Veel ondernemers en experts op marketinggebied hebben geen bereidheid tot het vrijmaken van extra budget voor het optimaliseren van hun website. Dit terwijl iedereen inmiddels heel goed weet dat een goede website voor meer klanten of opdrachtgevers en dus voor meer omzet zorgt. Een website moet als een investering gezien worden, niet als een besparing. Deze besparing op korte termijn gaat veel geld kosten op lange termijn.