De nieuwe update van Google: Google Fred

Op veel websites is sinds 8 maart het organisch zoekverkeer zwaar door elkaar geschud. In hun statistieken zien sommigen plotse stijgingen, anderen aanzienlijke dalingen. De oorzaak is de nieuwste update in het Google algoritme: Google Fred.
7 april 2017/door Dorien Pypen

Influencer marketing inzetten

Influencer marketing wordt steeds populairder. Dat komt omdat internet en sociale media ons minder gevoelig hebben gemaakt voor advertenties en andere reclameboodschappen. We vertrouwen eerder aanbevelingen van vrienden, familie, kennissen, mensen die we volgen op sociale media, … dan advertenties.
21 december 2016/door Dorien Pypen

Wat is influencer marketing?

Kort gezegd gaat influencer marketing over de invloed van iemand (de influencer) op de emoties, meningen of het gedrag van anderen. Belangrijk om te weten is dat iedereen een influencer kan zijn. Zo kan jij bijvoorbeeld een influencer zijn omdat je een grote fan bent van een bepaald merk, maar je kan evengoed een influencer zijn omdat je een groot bereik hebt (bijvoorbeeld veel volgers op Instagram).
21 december 2016/door Dorien Pypen

Voordelen WordPress als CMS

Voor bedrijven is een website van levensbelang. Klanten moeten je op het internet snel en makkelijk kunnen vinden. Hebben ze eenmaal je website gevonden, dan willen ze de informatie en je productaanbod overzichtelijk en helder in beeld krijgen.
8 augustus 2016/door Elien

Wetgeving e-mailmarketing

E-mailmarketing is en blijft een efficiënt communicatiemiddel om een doelgroep te bereiken. Er zijn heel wat regels verbonden aan e-mailmarketing. Vele bedrijven respecteren deze regels niet, terwijl deze wetgeving altijd van toepassing is.
29 juli 2016/door Dorien Pypen

Een professionele website – 15 must haves!

Een professionele website zou vanzelfsprekend moeten zijn voor een onderneming, zowel groot als klein. Veel bedrijven focussen zich vaak op de vormgeving en de lay-out van hun website. Dat is een goed begin, maar er is zoveel meer. Content is zeer belangrijk, en er zijn nog elementen die aanwezig moeten zijn om een professionele uitstraling op het internet te krijgen.
18 juli 2016/door Dorien Pypen

10 stappen naar een perfecte nieuwsbrief

Veel bedrijven sturen vaak nieuwsbrieven uit. Daaruit volgt dat er veel nieuwsbrieven niet geopend worden en meteen naar de prullenmand verplaatst worden. Hoe zorg je ervoor dat jouw nieuwsbrief opvalt tussen al die andere e-mails? Er bestaat geen standaard nieuwsbrief die goed scoort. Nieuwsbrieven moeten aangepast zijn aan je doelgroep. Met deze 10 tips ben je goed op weg om een succesvolle nieuwsbrief te maken.
25 april 2016/door Dorien Pypen

Effectiviteit van campagnes meten met een UTM code

Online marketing campagnes uitvoeren heeft als voordeel dat je alles kan meten, dit in tegenstelling tot offline marketing. Met behulp van een UTM code kan je in Google Analytics nagaan wat een campagne voor jouw bedrijf heeft opgebracht.
13 april 2016/door Dorien Pypen