Grafische trends in 2018

Elk jaar zijn er wel weer nieuwe grafische trends die erboven uitsteken. Enkele trends waren er ook al in 2017 maar 2018 heeft ook nieuwe trends. Hier enkele trends op een rijtje.

1. Gradient gebruiken

De gradient of de overloop hoe wij het noemen is zeker een trend van 2018. We willen geen volle kleurvlakken meer. Bij de gradient is het de bedoeling om 2 kleuren te laten overlopen in elkaar. Wanneer men de juiste kleuren gebruikt is dit echt een aanrader om je grafisch design wat speelser te maken.

2. Felle kleuren gebruiken

Het gebruik van felle kleuren was in 2017 ook al aanwezig, maar in 2018 gaat dit nog sterker aanwezig zijn in de grafische wereld. Felle kleuren trekken de aandacht en dat is natuurlijk de bedoeling van een grafisch ontwerp.

3. Vintage

Alle trends komen natuurlijk altijd terug. De illustraties van de jaren 80 en 90 komen zeker voor in de nieuwe trends van 2018. Ook de kleuren die vroeger gebruikt werden, zijn terug hip. Heb geen schrik om nog vroeger in de tijd te gaan want de trends van de jaren 60 en 70 kunnen ook gecombineerd worden met het hedendaags design.

4. Animatie en illustratie

Animatie toevoegen aan je design blijft een hit in 2018. Ook hiermee kan je de aandacht trekken. Werken met illustraties werkt zeker. Animatie is veel leuker om naar te kijken en het vergemakkelijkt de kijker om erdoor te lezen.

5. Werken met fonts

In 2018 gaan we onze fonts niet meer standaard gebruiken. We zetten onze fonts nog wel groter en dikker maar we gaan nog veel meer doen met de fonts. We gaan onze fonts gaan bewerken door ze te onderbreken of door zelf een font te maken met ons eigen handschrift. Ook felle kleuren komen hier zeer sterk terug, we gaan steeds meer experimenteren.

Hopelijk hebben deze tips jullie wat geholpen om mee te zijn met de trends van 2018. Deze trends kunnen je helpen voor een perfecte huisstijl te maken. Lees meer over hoe je een huisstijl maakt.