Meer volgers en likes op Instagram

Instagram is de populaire foto-applicatie van het moment. Je kan er je foto’s makkelijk mee bewerken om ze daarna te delen met je volgers. Om een groter bereik te hebben en op die manier meer volgers en likes te verkrijgen, hebben we een whitepaper opgesteld met enkele tips.

In de whitepaper kan je vinden hoe je best je profiel instelt, wat het voordeel is van soortgelijke accounts te volgen, hoe je hashtags het best gebuikt, etc. Er wordt vermeld wanneer je best je foto’s post, hoe je jouw volgers kan checken en onderhouden en dat het uit den boze is om volgers te kopen. Al deze tips zijn zowel bruikbaar voor een privé-account als voor een account van een bedrijf of merk.

Hieronder geven we enkele eenvoudige tips om meer volgers en likes te verkrijgen op Instagram:

  • Nodig vrienden uit

Hoogstwaarschijnlijk heb je zelf al een bestaand netwerk. Maak daar daarom ook effectief gebruik van! Hoe doe je dit exact?

  1. Ga naar jouw Instagram profiel
  2. Klik rechtsbovenaan op de drie bolletjes om jouw Instellingen te bekijken
  3. Klik onder ‘Mensen volgen’ op ‘Facebook-vrienden’ of ‘Contacten
  4. Volg profielen die jou interessant lijken
  • Volg soortgelijke accounts

Zoek personen en accounts die foto’s plaatsen waarin je geïnteresseerd bent. Instagram stelt zelf voorgestelde accounts voor wanneer je een account wilt volgen. Deze voorgestelde accounts leunen meestal zeer dicht aan bij jouw interesses en de inhoud van jouw account. Deze soortgelijke account kun je zien door op het pijltje naast ‘Volgen’ te klikken.

  • Gebruik relevante hashtags

Hashtags worden zeer vaak gebruik op Instagram. Als bedrijf moet je dit juist en relevant inzetten. Gebruik enkel hashtags die relevant zijn voor jouw doelgroep. Overdrijf er ook niet in.

  • Experimenteer en meet

Het meeste leer je door te experimenteren en kort op de bal te spelen. Test met enkele berichten en optimaliseer nadien. Testen is de beste leerschool!

Download de whitepaper  “Meer volgers en likes op Instagram” en ontdek onze tips waarmee je zelf aan de slag kan gaan.

Mocht je vragen hebben over deze tips of over Instagram, neem dan gerust contact met ons op.