Waarom is Authorrank zo belangrijk voor Google?

Laten we beginnen bij het begin : wat is Authorrank ? Voor de intrede van Authorrank was de reputatie binnen de sector belangrijk. Dit wordt nog steeds in achting genomen maar het wordt toch steeds belangrijker dat de auteur van een bepaalde webpagina ook een goede reputatie heeft. Google berekent deze betrouwbaarheid op basis van de zogenaamde Agent Rank.  Als deze hoger ligt, dan is de kans dus groter dat je in de top van de zoekresultaten verschijnt.

De Authorrank wordt berekend op basis van de metrieken van de bezoekers. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je content veel shares, likes en tweets ontvangt. Social media is dus onnoemelijk belangrijk geworden. Ook de commentaren op de website, inkomende links en zelfs de reputatie van de bezoekers die commentaren achterlaten. De Google Authorrank is dus een complex gebeuren.

Google hecht steeds meer belang aan Authorrank en zal een grotere rol spelen in de zoekmachineresultaten. Momenteel komen veel websites met interessante content in de top van de zoekresultaten, maar enkel content is niet genoeg. Auteurs zullen moeten werken aan hun reputatie en betrouwbaarheid. Daarom is het belangrijk dat je je Google+ profiel ten eerste goed onderhoud, en dit ook linkt op je website door middel van Rich Snippet.

Content speelt een grote rol bij SEO. Dit is ook de reden waarom vele websites met interessante content in de top van de zoekresultaten staan. Dit alleen is niet meer genoeg. We willen artikels lezen waarvan we weten dat de auteur betrouwbaar is.

Werken aan je Authorrank

Om de Authorrank op te bouwen moet je beginnen met wat Google Authorship wordt genoemd. Hiervoor kun je starten met het aanmaken van je Google+ profiel. Belangrijk is dat je een duidelijke profielfoto gebruikt, omdat deze uiteindelijk ook in de zoekresultaten wordt getoond.

Als je je profiel helemaal hebt ingevuld, is het van belang dat je onder ”Bijdrager aan” alle websites invult waar jij iets op geschreven hebt. Nu is Google wel slim genoeg om alles wat je hier schrijft, ook te controleren. Dit doen ze door te checken of de websites die jij noemt ook een link hebben naar je profiel. Dit kun je doen door middel van de link tag in de head van je website.

Let wel : dit is niet mogelijk als je een gastbericht hebt geschreven. Het is vaak althans genoeg om in dat geval een link naar je profiel onderaan je tekst te plaatsen. Dit kun je het beste doen in bijvoorbeeld het deel over de auteur.

Wil je het beste halen uit je SEO? Dan is het belangrijk dat je content produceert die mensen willen delen. Gezien social media zo belangrijk is geworden in het ranken van je site, is het dus belangrijk dat je content van hoge kwaliteit is. Als je deze stappen volgt, dan is de kans op een hogere rank behoorlijk gestegen!

Heb je nog vragen over dit onderwerp? Aarzel dan niet om ons te contacteren.