Zoekmachine marketing

Beter scoren in zoekmachines dankzij zoekmachine marketing

Zoekmachinemarketing bestaat uit zoekmachine optimalisatie (SEO) en zoekmachine adverteren (SEA). Deze activiteiten zorgen ervoor dat je website beter scoort bij zoekmachines. SEO en SEA met elkaar combineren, zorgt voor optimaal rendement.
Door deze marketingtools in te zetten bereik je meer mensen die je bedrijf misschien niet kennen maar wel op zoek zijn naar jouw aanbod. Wist je trouwens dat de meeste bezoekers via een zoekmachine op je website terecht komen?
Zoekmachinemarketing draait niet enkel om meer bezoekers, maar ook of die bezoekers vinden naar wat ze op zoek zijn. Net daarom is het nodig om op verschillende niveaus te werken.

Wat is zoekmachine optimalisatie?

Goede zoekmachine optimalisatie (SEO) is eigenlijk niets anders dan de kwaliteit te verbeteren van je website. Je website wordt aantrekkelijker gemaakt voor bezoekers en daarmee ook voor de zoekmachines.
Zoekmachines zijn steeds op zoek naar webpagina’s die hun bezoekers een meerwaarde kunnen bieden en belonen zo’n pagina’s met een goede ranking op relevante zoekwoorden. Voor zoekmachine optimalisatie betaal je geen geld aan de zoekmachines zelf. Het kost je wel geld om je website te optimaliseren en van kwalitatief goede content te voorzien, maar je betaalt niets aan de zoekmachine om goede rankings te behalen.

Wat is zoekmachine adverteren?

Adverteren op zoekmachines, meer bepaald op Google is de manier bij uitstek om op een snelle manier vindbaar te zijn binnen de zoekeresultaten van de grootste zoekrobot. Google wordt door 98% van de surfers gebruikt als eerste informatiebron.
Adverteren met Google Adwords. Google AdWords is een systeem om online te adverteren via de zoekmachine van Google. Het systeem werkt als volgt:

  • Jouw Google AdWords advertentie met een link naar uw website verschijnt bovenaan of aan de rechterkant van de zoekresultaten van de zoekmachine;
  • Hierdoor krijg je niet alleen meer zichtbaarheid maar lok je ook meer bezoekers naar uw website;
  • Via Google AdWords kan je jouw bezoekers gericht aanspreken met een call-to-action zoals: ‘Niet tevreden, geld terug’ of ‘Koop nu met gratis verzending’.

Wat mag je verwachten?

  • Hoog rendement
  • De juiste doelgroep(en) bereiken
  • We volgen alle acties nauwgezet op
  • Optimalisatie door concrete webstatistieken