LINKEDIN ALS PROFESSIONEEL KANAAL

Til je LinkedIn-profiel naar een hoger niveau: personaliseer je profiel URL

Authentieke bedrijfsfotografie

Breng theorie in de praktijk: ontdek onze opleidingen en events!

Als ondernemer, marketeer, salesprofessional of actieve LinkedIn-gebruiker begrijp je dat een krachtige online aanwezigheid essentieel is in de moderne zakelijke wereld. Een van de eenvoudigste, maar vaak over het hoofd geziene manieren om je professionele uitstraling te versterken, is het aanpassen van je LinkedIn-profiel URL. Deze blogpost laat je zien waarom het personaliseren van je profiel URL zo belangrijk is en hoe je dit gemakkelijk kan doen. 

Maak een blijvende indruk

Een van de grootste voordelen van een gepersonaliseerde LinkedIn-profiel URL is dat het gemakkelijk te onthouden is. Door je eigen naam te gebruiken in plaats van een willekeurige reeks cijfers en letters, wordt het voor anderen eenvoudiger om je profiel te vinden en te onthouden. Dit vergroot je zichtbaarheid en opent mogelijkheden voor meer kansen. 

Versterk je professionele merk

Door je LinkedIn-profiel URL aan te passen, bouw je een consistente online aanwezigheid en versterk je je professionele merk. Het onderscheid je van anderen in dezelfde branche en geeft je een professionele uitstraling. Een gepersonaliseerde URL draagt bij aan het opbouwen van vertrouwen en geloofwaardigheid bij potentiële klanten, werkgevers en partners. 

Gemakkelijk te delen en te promoten

Met een persoonlijke LinkedIn-profiel URL kan je je profiel gemakkelijker delen en promoten. Of je nu je LinkedIn-profiel wilt toevoegen aan je e-mailhandtekening, visitekaartjes, sociale media-bio’s of andere communicatiekanalen, een korte en gepersonaliseerde URL werkt veel effectiever dan een lange en complexe reeks cijfers. Hierdoor gaan anderen eenvoudig rechtstreeks naar je profiel en nemen contact met je op. 

Een eenvoudig proces

Het aanpassen van je LinkedIn-profiel URL is snel en eenvoudig:

  • Ga naar je profiel, klik op “Profiel weergeven”. 
  • Klik vervolgens rechtsbovenaan op het potloodje naast “Openbaar profiel en url”.
  • Hierna kom je terecht op de pagina “Instellingen voor het openbare profiel”.
  • Ga aan de rechterkant naar “Aangepaste URL bewerken”. 
  • Vervang hier de cijfers door je eigen naam.

LinkedIn als strategisch instrument​

Je LinkedIn-profiel naar een hoger niveau tillen vereist de juiste mindset en strategie. Vraag jezelf af: Wat zijn mijn bedrijfsdoelstellingen en hoe kan LinkedIn daaraan bijdragen? Hoe kan ik mijn LinkedIn-profiel gebruiken om mijn relaties te versterken? Bij Creactiv zijn we ervan overtuigd dat LinkedIn meer is dan alleen een tool om connecties te maken; het is een essentieel onderdeel van een breder marketingplan. Een concreet plan en een duidelijke structuur zijn daarbij onmisbaar.

Wil je meer leren over het verbeteren van je LinkedIn-pagina? Schrijf je dan in voor onze opleiding “Ontdek de kracht van LinkedIn”. Staan jouw profiel en je bedrijfspagina op punt en wil je ontdekken hoe je via LinkedIn je netwerk kan versterken en ondersteunen? Schrijf je dan zeker in voor onze opleiding “Social selling: laat LinkedIn voor je werken” en bouw sterkere relaties op.

Wil je graag meer leren over het gebruik van authentieke beelden? Of het verzorgen van betere content? Met behulp van de opleiding Contentplan: (het recept voor consistente & efficiënte marketing) zorg je voor consistente en efficiënte marketing. 

Andere tips van Creactiv

Content die de moeite waard is

Til je LinkedIn profiel naar een hoger niveau

Een doordeweekse ochtend, je opent je brievenbus die vol zit met reclamefolders. Wat later check je je social media en allerlei advertenties bieden zich aan op jouw nieuwsoverzicht. Deze handelingen

Impact van authentieke beelden in je bedrijf

Een doordeweekse ochtend, je opent je brievenbus die vol zit met reclamefolders. Wat later check je je social media en allerlei advertenties bieden zich aan op jouw nieuwsoverzicht. Deze handelingen

Getuigenissen en referenties op je website

Dankzij een sociale media strategie valt of staat je online aanwezigheid op de verschillende sociale media kanalen. Lees in deze blog ons 7-deling stappenplan voor een sociale media strategie op