LINKEDIN ALS PROFESSIONEEL KANAAL

Til je LinkedIn-profiel naar een hoger niveau: personaliseer je profiel URL

Authentieke bedrijfsfotografie

Op zoek naar meer 
kennis en advies?

Als ondernemer, marketeer, salesprofessional of actieve LinkedIn-gebruiker weet je dat een sterk online aanwezigheid essentieel is in de moderne zakelijke wereld. Een van de eenvoudigste maar vaak over het hoofd geziene manieren om je professionele uitstraling te versterken, is het aanpassen van je LinkedIn-profiel URL. In deze blogpost ontdek je waarom het personaliseren van je profiel URL zo belangrijk is en hoe je dit eenvoudig kan doen.

Maak een blijvende indruk

Een van de grootste voordelen van een gepersonaliseerde LinkedIn-profiel URL is dat het gemakkelijk te onthouden is. In plaats van een reeks willekeurige cijfers en letters, kun je je eigen naam gebruiken. Dit maakt het eenvoudiger voor anderen om je profiel te vinden en te onthouden, wat kan leiden tot meer zichtbaarheid en kansen.

Versterk je professionele merk

Door je LinkedIn-profiel URL aan te passen, creëer je een consistente online aanwezigheid en versterk je je professionele merk. Het helpt je jezelf te onderscheiden van anderen in dezelfde branche en zorgt voor een professionele uitstraling. Een gepersonaliseerde URL draagt bij aan het opbouwen van vertrouwen en geloofwaardigheid bij potentiële klanten, werkgevers en partners.

Gemakkelijk te delen en te promoten

Met een persoonlijke LinkedIn-profiel URL kun je je profiel gemakkelijker delen en promoten. Of je nu je LinkedIn-profiel wilt toevoegen aan je e-mailhandtekening, visitekaartjes, social media-bio’s of andere communicatiekanalen, een korte en gepersonaliseerde URL is veel effectiever dan een lange en complexe reeks cijfers. Dit maakt het gemakkelijker voor anderen om rechtstreeks naar je profiel te gaan en contact met je op te nemen.

Een eenvoudig proces

Het aanpassen van je LinkedIn-profiel URL is snel en eenvoudig:

  • Ga naar je profiel, klik op “Profiel weergeven”. 
  • Klik vervolgens rechtsbovenaan op het potloodje naast “Openbaar profiel en url”.
  • Hierna kom je terecht op de pagina “Instellingen voor het openbare profiel”.
  • Ga aan de rechterkant naar “Aangepaste URL bewerken”. 
  • Vervang hier de cijfers door je eigen naam.

Probeer het en ontdek de voordelen van een persoonlijke LinkedIn-profiel URL. Succes met het versterken van je professionele merk op LinkedIn! Heb je nog vragen na het lezen van deze blog? Neem gerust contact met ons op!

Andere tips van Creactiv

Content die de moeite waard is

Til je LinkedIn profiel naar een hoger niveau

Een doordeweekse ochtend, je opent je brievenbus die vol zit met reclamefolders. Wat later check je je social media en allerlei advertenties bieden zich aan op jouw nieuwsoverzicht. Deze handelingen

Impact van authentieke beelden in je bedrijf

Een doordeweekse ochtend, je opent je brievenbus die vol zit met reclamefolders. Wat later check je je social media en allerlei advertenties bieden zich aan op jouw nieuwsoverzicht. Deze handelingen

Getuigenissen en referenties op je website

Dankzij een sociale media strategie valt of staat je online aanwezigheid op de verschillende sociale media kanalen. Lees in deze blog ons 7-deling stappenplan voor een sociale media strategie op

Een belangrijk aspect van LinkedIn is het vermogen om gevonden te worden door relevante mensen en bedrijven. Door je profiel URL aan te passen naar je eigen naam, vergroot je je vindbaarheid op het platform. Dit kan resulteren in meer connectieverzoeken, profielbezoeken en kansen om je netwerk uit te breiden.