AUTHENTIEKE BEDRIJFSFOTOGRAFIE

Impact van authentieke beelden in je bedrijf

Authentieke bedrijfsfotografie

Op zoek naar meer 
kennis en advies?

Bedrijfsfotografie is er in vele soorten en maten. Tegenwoordig is de identiteit van een bedrijf steeds belangrijker. Klanten en opdrachtgevers willen namelijk weten met wie ze te maken hebben, en een groot gedeelte van wat jij uitstraalt komt door de beelden die je gebruikt. Je kunt voor hele strakke, professionele fotografie kiezen, die vooral betrouwbaarheid en zakelijkheid uitstraalt, maar je kunt ook voor authentieke bedrijfsfotografie gaan.

De voordelen van authentieke bedrijfsfotografie

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor authentieke beelden bij bedrijfsfotografie. Ten eerste kunnen authentieke beelden helpen om een echte verbinding te maken met het publiek. Ze laten zien wie je echt bent en wat je bedrijf te bieden heeft, in plaats van een gepolijste en gestileerde versie van jezelf te presenteren. Dit kan ervoor zorgen dat mensen zich meer verbonden voelen met je bedrijf en dat ze vertrouwen in je krijgen. Bovendien kunnen authentieke beelden een unieke en onderscheidende look geven aan je merk. Ze laten zien dat je niet bang bent om jezelf te laten zien zoals je echt bent, wat kan helpen om je merk te laten opvallen in een wereld waar alles steeds meer hetzelfde lijkt.

Ten tweede kunnen authentieke beelden ook helpen om het vertrouwen van je doelgroep te winnen. Als mensen zien dat je echt bent en niet probeert om iets voor te spiegelen, zullen ze waarschijnlijk meer vertrouwen in je hebben. Dit kan ervoor zorgen dat mensen meer geneigd zijn om zaken met je te doen of om voor jouw producten of diensten te kiezen.

Tot slot kan het ook helpen om de identiteit en het karakter van je bedrijf te weerspiegelen. Als je een bedrijf hebt dat bijvoorbeeld gericht is op duurzaamheid en eerlijkheid, kunnen authentieke beelden helpen om dit te communiceren en om te laten zien dat je echt in deze waarden gelooft.

Hoe vind ik een fotograaf bedrijfsfotografie?

Een effectieve, vernieuwende en creatieve content marketing strategie kan heel wat bereiken:

  • Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je een fotograaf voor authentieke bedrijfsfotografie zoekt:
  • Zoek naar fotografen die bekend staan om hun authentieke stijl: Kijk of de fotografen die je overweegt in hun portfolio echte, ongekunstelde beelden hebben staan, die jou inspireren en bij de uitstraling past die jij zoekt.
  • Ga in gesprek met een fotograaf en maak duidelijk wat je zoekt: Zorg ervoor dat je duidelijk aan kunt geven wat je zoekt in een fotograaf. Vertel ze wat je doelen zijn en wat je wilt communiceren met de beelden. Zo kunnen ze je beter helpen om de juiste beelden te creëren.
  • Zoek naar fotografen die goed zijn in het vastleggen van de sfeer en het karakter van een bedrijf: Een goede bedrijfsfotograaf of portretfotograaf zal niet alleen mooie beelden maken, maar ook in staat zijn om de sfeer en het karakter van je bedrijf vast te leggen. Een mooie fotoshoot bedrijf begint zo al bij de keuze van de juiste fotograaf!
  • Maak een moodboard! Een moodboard bestaat uit beelden die je online of in tijdschriften vindt, die aansluiten bij het beeld dat jij naar buiten wilt brengen. Zelfs twee of drie foto’s zijn voor een goede fotograaf al een heel goed hulpmiddel om beter te begrijpen wat je mooi vindt en de fotograaf zal hier zeker nog verder advies over kunnen geven!
  • Maak duidelijke afspraken: Zorg ervoor dat je duidelijke afspraken maakt met de fotograaf over wat je verwacht van de fotoshoot en hoe de beelden gebruikt zullen worden. Zo voorkom je misverstanden en weet je zeker dat je de beelden krijgt die je zoekt.
  • Wees open en eerlijk: Probeer open en eerlijk te zijn over wat je zoekt in een fotograaf en wat je verwacht van de fotoshoot. Dit zal helpen om een situatie te creëren waarin de fotograaf je echt kan helpen om de beelden te creëren die je zoekt, helemaal als je op zoek bent naar beelden die authenticiteit uitstralen!
  • Laat naast productfotografie en portretten ook eens een event vastleggen door een event fotograaf. Evenementen zitten namelijk vol spontane momenten, die prachtige, authentieke foto’s op zullen leveren

Heb je graag hulp bij het bepalen van je identiteit en deze om te zetten in beelden? Contacteer ons voor een gesprek waarin we samen de mogelijkheden bespreken.

Andere tips van Creactiv

Content die de moeite waard is

Til je LinkedIn profiel naar een hoger niveau

Een doordeweekse ochtend, je opent je brievenbus die vol zit met reclamefolders. Wat later check je je social media en allerlei advertenties bieden zich aan op jouw nieuwsoverzicht. Deze handelingen

Impact van authentieke beelden in je bedrijf

Een doordeweekse ochtend, je opent je brievenbus die vol zit met reclamefolders. Wat later check je je social media en allerlei advertenties bieden zich aan op jouw nieuwsoverzicht. Deze handelingen

Getuigenissen en referenties op je website

Dankzij een sociale media strategie valt of staat je online aanwezigheid op de verschillende sociale media kanalen. Lees in deze blog ons 7-deling stappenplan voor een sociale media strategie op