Smarketing, sterke marketing, krachtige sales

Je bedrijfsdoelen efficiënter behalen

In veel ondernemingen zijn marketing en sales letterlijk verschillende ‘eilanden’, waartussen het water bovendien vaak vrij diep is. Lees: er is weinig structureel overleg en elk departement hanteert zijn eigen doelstellingen. Wij geloven dat sales en marketing net de handen in elkaar moeten slaan om processen efficiënt te laten verlopen en tot een optimaal bedrijfsresultaat te komen. En zoals sales- en marketingteams maar beter met elkaar samenwerken, zo smeden wij met de salesexperten van SalesWise een hecht partnerschap om jou te begeleiden bij smarketing.

Sales plus marketing, de complete journey

Salesprofielen spreken over de ‘buyer journey’ en hun marketingcollega’s over de ‘customer journey’. Maar ze zouden mekaar net kunnen versterken door samen in te zetten op een complete journey. Marketing leidt tot naamsbekendheid en leads; sales jaagt je verkoopcijfers verder de hoogte in; marketing zorgt dat je jouw gemaakte beloftes inlost, waarna er weer mogelijkheden voor cross- en upselling ontstaan en ga zo maar door.

Lead generation en meer

Sales en marketing komen vooral samen op het vlak van lead generation, want zonder leads geen deals. Maar er valt veel méér uit smarketing te halen. Zo treedt je salesploeg op als ambassadeur en inspirator voor contentcreatie, omdat zij in het werkveld staan. Ze hebben voeling met de business en capteren directe feedback van klanten. Da’s van onschatbare waarde voor marketing.

Bovendien heeft een marketeer er alle baat bij om de theorie aan de praktijk te toetsen, en zijn persona’s en doelgroepbepalingen af te checken tegen een verkoopgesprek of een andere ontmoeting met échte klanten.

Smarketingstrategie uitrollen

Wil jij ook de krachten van sales en marketing bundelen? Wil je meer resultaat halen, minder opportuniteiten missen, en van je onderneming één samenhangend geheel maken? Creactiv en SalesWise helpen jou de silo’s tussen je teams of experten te doorbreken.

We schuiven mee aan tafel om een smarketingstrategie uit te rollen, en om processen, middelen en best practices met elkaar te delen. Kortom: om jouw sales en marketing te verbinden én te boosten!

Deze doener (met ambitie) ging je voor

GOCREATE

Smarketingtraject met GoCreate

GoCreate biedt mediaoplossingen op maat die thuishoren in zowel IT als broadcasting, maar die ook de brug slaan tussen beide werelden – denk aan de bouw van filmstudio’s, opname en montage, webstreaming en alles daartussen. Het team wou hun sales naar een hoger niveau tillen, maar besefte al snel dat ook hun marketing mee vooruit moest.

We begeleiden GoCreate op strategisch vlak, maar ook bij de implementatie zoals de ontwikkeling van hun nieuwe branding, vernieuwde site en het in de markt zetten van hun producten door het gebruik van de juiste content.