SOCIAL MEDIA STRATEGIE

Social media inzetten voor je bedrijf

Breng theorie in de praktijk: ontdek onze opleidingen en events!

De consument is actief op social media. Als bedrijf bieden sociale mediakanalen de ideale mogelijkheid om je doelgroep te bereiken. Alvorens social media in te zetten is het belangrijk dat je bewust bent van alles wat erbij komt kijken. 

Online zichtbaarheid

Actief zijn op social media zorgt voor meer online zichtbaarheid. Jouw bedrijf kan met behulp van Facebook, LinkedIn, Instagram, Pinterest ,… de personen die tot je doelgroep behoren bereiken. Op al deze kanalen is consistentie een belangrijke factor. Mensen moeten je onderneming herkennen aan de hand van je naam, logo, kleuren, je manier van communiceren, … Dit verhoogt de herkenbaarheid en versterkt je online aanwezigheid. 

Door online conversaties te voeren en interactie aan te gaan met je fans/volgers krijg je inzicht in je doelgroep. Je weet wie ze zijn en wat ze van jouw bedrijf vinden. Aan de hand van die informatie scherp je de dienstverlening van je bedrijf aan en verhoog je de klanttevredenheid. 

Social media is pas effectief als jouw profiel overtuigend is en de aandacht trekt van de social mediagebruikers. Een social media strategie helpt je om dat goed aan te pakken. Het is belangrijk dat je onderneming een strategie heeft waarbij je weet welke informatie en content je gaat delen en hoe je het allemaal gaat aanpakken. 

Er kruipt veel tijd in om social media op een efficiënte en doelbewuste manier aan te pakken. Het is niet zomaar even een tweet de wereld insturen of een facebookstatus posten, er moet grondig over nagedacht worden. Waarom? Alles wat op social media komt moet aantrekkelijk zijn voor je doelgroep en het moet bij je imago passen. 

Inzet medewerkers

Het is belangrijk dat alle medewerkers van je bedrijf zich inzetten. Onzorgvuldigheden van medewerkers kunnen grote gevolgen hebben. Zo verspreidt een onzorgvuldige uiting van een medewerker zich razendsnel. Social media op een professionele manier gebruiken vraagt een inspanning van het gehele team. Ze hebben vaak niet alle kennis, tijd, discipline en vaardigheden in huis om de social media strategie van je bedrijf op een zorgvuldige manier toe te passen. Om social media toch op een efficiënte manier aan te pakken is het aan te raden om een opleiding “Social media marketing” te volgen, opzoekingswerk te verrichten, werken met externe marketeers die je wegwijs maken, …. 

Voor- en nadelen van social media

Social media heeft veel voordelen. Je naamsbekendheid verhoogt, je online zichtbaarheid stijgt en mensen gaan je bedrijf (beter) leren kennen. Je bedrijf bereikt zijn doelgroep en gaat er mee in dialoog 

Toch zijn er ook enkele nadelen aan verbonden. Zo is het noodzakelijk om social media op een bewuste en zorgvuldige manier te gebruiken. Onzorgvuldig omgaan met social media kan negatieve gevolgen hebben. Er kruipt veel tijd in het onderhouden van je social mediakanalen en het in interactie gaan met je doelgroep.  

Heb je hulp nodig bij het opstellen van een plan om sociale media in te zetten? Contacteer ons met al je vragen!

Social media als onderdeel van je marketingstrategie

Bij het inzetten van social media voor je bedrijf is het cruciaal om het bredere plaatje in gedachten te houden. Communicatie betekent dus niet lukraak een Facebook-post publiceren. Met zo’n losse flodders sorteer je geen effect. 

Het draait niet alleen om het plaatsen van berichten op verschillende platforms, maar om een doordachte strategie die past bij je bedrijfsdoelstellingen en imago. Het vraagt tijd, inzet en kennis van het hele team om social media op een effectieve en professionele manier te gebruiken.  

Bij Creactiv geloven we in de kracht van begeleiding. We staan klaar om je te coachen bij de implementatie van je strategie, zodat 1 + 1 meer wordt dan 2. Neem gerust contact met ons op voor al je vragen en ontdek hoe we samen jouw social media strategie naar een hoger niveau kunnen tillen. 

Wil je graag bijleren over hoe je sociale media op een correcte manier kan inzetten? Met behulp van de opleiding: “Ontdek de kracht van Instagram” zorg je voor een krachtig medium.  

Andere tips van Creactiv

Content die de moeite waard is

Til je LinkedIn profiel naar een hoger niveau

Een doordeweekse ochtend, je opent je brievenbus die vol zit met reclamefolders. Wat later check je je social media en allerlei advertenties bieden zich aan op jouw nieuwsoverzicht. Deze handelingen

Impact van authentieke beelden in je bedrijf

Een doordeweekse ochtend, je opent je brievenbus die vol zit met reclamefolders. Wat later check je je social media en allerlei advertenties bieden zich aan op jouw nieuwsoverzicht. Deze handelingen

Getuigenissen en referenties op je website

Dankzij een sociale media strategie valt of staat je online aanwezigheid op de verschillende sociale media kanalen. Lees in deze blog ons 7-deling stappenplan voor een sociale media strategie op